A kisbajcsiskola.hu oldal a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.

Akadálymentes változat

Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és

Alapfokú Művészeti Iskola

Heti étlap

 Heti étlap

Elérhetőségeink

OM: 030597

Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

9062 Kisbajcs, Arany János u. 20.

Telefon: +36 96 / 560-016
Fax: +36 96 / 560-017
Mobil: +36 20 / 598-7945

E-mail: vorosmartyiskola@freemail.hu

                  kisbajcsiiskola@gmail.com

 

Ebédbefizetés 2019.szeptember

A Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és pedagógusai nevében szeretettel köszöntjük az olvasókat, akik szeretnének bennünket közelebbről megismerni.

Mottónk:

„Az iskola dolga,
hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni,
hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,
hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére
és az alkotás izgalmára,
hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk,
és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni. „

/Szent-Györgyi Albert/

Ezzel az idézettel indul pedagógiai programunk nevelésre vonatkozó fejezete. Ennek az idézetnek szellemében próbáljuk meg nevelési feladatainkat meghatározni.

Elvünk: érték minden tanítvány

Hisszük: minden gyermek tanulni akar

Feladatunk: ebben támogassuk, segítsük őket.

Az iskola arculata, profilja

Iskolánk nyolc évfolyamos általános iskola. A 2005/2006-os tanévtől alapfokú művészetoktatási feladatokat is ellátunk. Két művészeti ágban - modern tánc és képzőművészet – folyik az oktatás. Tanulóink 4. évfolyamtól kezdve két nyelv tanulása közül választhatnak (angol és német). 4. évfolyamtól kezdve tanulják diákjaink a számítástechnika tantárgyat. Iskolánkban sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztését is megvalósítjuk. Ennek a feladatnak az elvégzéséhez gyógypedagógust és logopédust is foglalkoztatunk. A tanulók délutáni felügyeletét három napközis csoport biztosítja. Kettő az anyaiskolában, egy csoport pedig a tagiskolában. A Vámosszabadin működő 1-4. évfolyamos tagiskola tanulói számára is elérhető bármelyik szolgáltatás, amelyet az központi iskola kínál.

Az iskola épülete

1981. szeptember 1-jén vehették birtokukba tanulók és pedagógusok a körzeti iskola új épületét. Azóta eltelt majd 30 év, így az épület az elmúlt tíz évben folyamatos felújításra szorult. Először korszerűsítették a teljes villamoshálózatot, megtörtént a nyílászárok cseréje. Az épület külső fala hőszigetelt burkolatot kapott, majd egy újabb sikeres pályázat elnyerésével előző tanévben megtörtént a fűtésrendszer korszerűsítése. A 2010-es tanévben pedig egy elnyert pályázat lehetőséget adott az épület és környékének akadálymentesítésére. A pályázat keretében megtörtént a hidegburkolat és a belső nyílászárók teljes cseréje. Beszerelésre került egy lift, valamint az épület teljes festésére is sor került. Kialakítottak három mozgáskorlátozottak részére szolgáló mosdót és egy zuhanyzót. A műpadlók cseréje is megtörtént azokban az osztályokban, ahol eddig az még önerőből nem valósulhatott meg. Most már egy kívül – belül megújult iskola várhatta diákjainkat szeptember elején.

Tárgyi és személyi feltételek

Tantermeink folyamatosan szépültek az elmúlt évek során. Több tanteremben is sikerült a bútorzatot – székeket, tanulói asztalokat, padokat – kicserélni. Egy korszerű számítástechnika terem segíti a tanulók ismeretszerzését. Az idei tanévtől kibővült már meglévő könyvtárunk is. Egy újabb helyiséget alakítottunk ki könyvtárunk mellett, és a két részt összenyitva így már egy modern, minden igényt kielégítő, három különböző funkciót is ellátó komplexum áll az olvasni vágyók rendelkezésére. (olvasóterem, kölcsönző, médiaterem)

Fizika-kémia szaktanterem segíti a kísérleteket bemutató szaktanárokat. Mivel alapfokú művészetoktatási feladatokat is ellátunk, kialakítottunk egy képzőművész szaktantermet és egy tánctermet is a modern tánc oktatásához. Sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését iskolánkban két gyógypedagógus és egy utazó logopédus segíti. Számukra egy fejlesztő termet rendeztünk be. Hatalmas tornaterem tartozik iskolánkhoz, mely néhány évvel az iskola átadása után épült. A korszerű tornaterem ad helyet diákjainknak, akik a NICSI judo club edzőinek segítségével ismerkednek a sportággal, és egyben itt készülhetnek fel az országos szintű versenyekre is.

Szakos tanári ellátottságunk a 100 %-hoz közelít. A hiányszakokat óraadó pedagógusok tanítják iskolánkban. Egy térburkolattal ellátott parkosított udvar segíti az óraközi szünetek hasznos eltöltését. Egy hatalmas füves hátsó udvar pedig a napközis tanulók számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Helyet ad még ez az udvar - a tavaszi és őszi időszakban- a testnevelés órák szabadban történő megtartására. A futballpálya pedig a délutáni sporttevékenységek kedvelt helye.

Iskolánk küldetésnyilatkozata:

Olyan emberközpontú iskola kialakítására törekszünk, ahol munkánk alapja a gyermekszereteten alapuló, a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermekközpontú pedagógia, ahol tanár és diák, vezető és beosztott egyaránt biztonságosan és otthonosan érzi magát, ahol egymás tisztelete és segítése jellemzi az emberi kapcsolatokat.