Tisztelt Szülő!A Mályvavirág Alapítvány a HPV megelőzéséért és a nőgyógyászati daganattal érintettekért dolgozik. Mint az Önök előtt is ismeretes, a HPV elleni védőoltást a mindenkori hetedik osztályos lányok és fiúk szülei igényelhetik az iskolán keresztül szeptemberben. Az előző évek gyakorlatát követve idén is összeállítottunk egy tájékoztató csomagot, amellyel  a gyermekeket és szüleiket informáljuk a HPV elleni védőoltás igénylésével kapcsolatos döntés meghozatalában. 

A HPV elleni védőoltás döntéstámogató csomagja, melynek kiadványai külön is letölthetőek a https://malyvavirag.hu/kiadvanyok oldalról elérhetőek.

A HPV elleni védőoltás igénylésének határideje 2023. szeptember 13. lesz.

A COOLTAS képregény a Mályvavirág Alapítvány Mályva Tinik Programjának keretein belül készült. A HPV-edukációs képregénnyel az a célunk, hogy az érintett korosztály felé a saját nyelvén beszéljünk a témáról.  A képregény folytatásaként készítettünk egy rövid különkiadást, amely képkockáival augusztus 26-tól kezdve a tavalyi évhez hasonlóan naponta jelentkezünk az erre dedikált Instagram oldalunkon (https://www.instagram.com/cooltas_malyva_tinik_hpv).

A Mályva Tinik Programról itt olvasható több információ.

Nagyon fontosnak tartjuk a szülők, a gyermekek segítését, tájékoztatását, a közös döntés meghozatalának támogatását. Azért dolgozunk, hogy egy nőt se veszítsünk el méhnyakrákban Magyarországon, és, hogy a humán papillomavírus okozta elváltozások és daganatos betegségek száma csökkenjen. Nagyon örülünk annak, hogy mind a szakma, mind a témához tartozó területek nyitottan és együttműködően fogadnak bennünket. 

HPV A fele se mese/tájékoztató gyerekeknek – ITT

HPV elleni védőoltás kisokos – ITT

Mályvavirág Alapítvány”

Leave a Comment